Země původu: Česká republika

Rok založení: 1986

Český web LTB Snowboards: www.ltbsnowboards.cz

Web LTB Snowboards: www.ltbsnowboards.com

LTB Snowboards založil a vyrábí Lukáš Schröder od roku 1986 v Praze. První prkno slepil v garáži a vyrábělo se z překližek a laminátu v horizontální laminaci, ve tvaru vlaštovky s příčně prohnutou patkou.

LTB Snowboards patří mezi pár nejstarších výrobců snb na světě. Produkuje prkna v menších serií, vyrábí a vyvíjí také na zakázku nejen originály pro jednotlivé zákazníky, ale i pro další značky. V současné době je sezónní průměrná produkce 300-500 prken. Secon Chance for Material je projekt syna Maxe Schrödera, který se věnuje výrobě prken z recyklovaných materiálů.

Specialitou značky je výroba širokých a dlouhých snowboardů s dřevěnými lakovanými povrchy. Důležitým prvkem je výroba prken z recyklovaných a recyklovatelných materiálů. LTB nabízí freeride kolekce specielních širokých modelů a modelů s dlouhou akční hranou. V seriji splitboardů se objevují také tvarové a konstrukční freeride speciality. Zákazníci LTB Snowboards jsou zkušenější jezdci hledající top kvalitu za přijatelnou cenu. Prkna jsou v limitovaných seriích a mají vysoký podíl řemeslné ruční práce.

Snowboardy jsou rozděleny do tří cenových a konstrukčních skupin a každá pokrývá celé spektrum jezdců i velikostí.

Konstrukce jsou v profilech Camber, Power Rocker, Nose Rocker. Tvary twinové, directional a taper zúžení. Ve splitboardové kategorii jsou v nabídce i široké speciály a longboardy.

Základ snowboardové sendvičové konstrukce je dřevěné jádro skládané z topolového masivu. Dřevěné jádro je olaminované skleněným nebo kompozitovým vláknem, které je vrstvené v biaxiálové nebo triaxiálové konstrukci. Laminace probíhá namazáním vlákna a ostatních materiálů speciální epoxidovou pryskyřicí. Pak probíhá slisování za vysokého tlaku a teploty až 90 °C. Vylisované prkno projde opracováním na pile, fréze, vrtačce a bruskách. U vyšších řad přichází finální lakování a upravování povrchů. Po navoskování a kontrole se našroubuje výrobní číslo, zabalí a odesílá zákazníkovi.

LTB pořádají také "factory trip" do výroby. Představí vám detailly a jednotlivé fáze produkce. Můžete nahlédnout do procesu výroby a seznámit se s jejich ruční prací na snowboardech. Více o návštěvách najdete na webu nebo napište na kontakt info@ltbsnowboards.com.

Sortiment:
Snowboardy (98), Splitboardy (23)

V Buyer's Guide 2019 najdeš:

  • 2498 produktů,
  • v celkem 7618 variantách,
  • od 44 značek.