Freeride.cz

Hlavní sekce

Země původu: Švýcarsko

Rok založení: 1862

Český web Mammut: www.hudy.cz

Web Mammut: www.mammut.ch

Vynikající výkon, spolehlivost a kvalita. To je outdoorové vybavení Mammut

Nové výrobní postupy, inovativní vývoj a produkty jedinečné kvality, to byly důvody, které Arova-Lenzburg AG proslavily na mezinárodní lezecké scéně. Velký počet horolezců začal produkty s názvem Mammut vyhledávat. Jejich outdoorové bundy, kalhoty, horolezecké úvazky, lana, jistítkaspacáky je provázely na extrémních akcích  ve skalách i v horách. Tak padlo rozhodnutí větší koncentrace na značku a tím se i oddělit od dosavadních dodavatelů materiálu. 

Švýcarská firma Mammut Sports Group AG je dnes na mezinárodní scéně jednou z nejznámějších firem v oboru produktů pro outdoor. Základní kámen tomuto úspěchu položil před 150 lety mladý výrobce lan z Lenzburgu. Mammut se brzy etabloval jako legendární výrobce lan, horolezeckého vybavení a outdorového oblečení.

Historie značky

Jméno Mammut se objevilo v r. 1955, jako jméno sportovního lana MAMMUT - Everest, které se rychle etablovalo jako hlavní položka obratu (lano silné jak mamut!). Dne 1. ledna 1984 došlo k přejmenování Arova Lenzburg AG na Arova-Mammut AG. Došlo tak k přenesení názvu produktů na název firmy.


V roce 1990 uvedl Mammut na trh poprvé sérii „Mammut Extreme", která se díky svému jedinečnému zpracování, použitým materiálům a barevnou kombinací modrá/oranžová zasloužila o další vzrůst zájmu o značku. Od roku 2001 patří Mammutu také norský specialista na spacáky, firma Ajungilak. V rámci další expanze bere Mammut AG k 1. květnu 2003 pod svá křídla jednoho z nejznámějších výrobců vosků na lyže a ošetřovacích prostředků, firmu TOKO a později následuje další švýcarská značka RAICHLE – švýcarská obuv s příslovečnou kvalitou.

Společenská zodpovědnost a ekologická stopa. Aby i příští generace mohli být horolezci...

  • Ochrana životního prostředí patří ke corovým činnostem nejen během výroby. Je důležité, aby produkty byly zdravé nejen pro lidi, ale také pro přírodu, aby si krásné hory mohli užívat i další generace. Od února 2011 je Mammut partnerem Bluesign® a od té doby krok za krokem systematicky implementuje přísné normy a požadavky pro lepší udržitelnost a šetrnost k životnímu prostředí do své výroby. 

  • Mammut je členem Fair Wear Foundation (FWF). S cílem zajistit spravedlivé pracovní podmínky všem zaměstnancům dodržují nejpřísnější standardy.

  •  Svou odpovědnost značka vnímá také v předávání letitých znalostí a zkušeností v oboru dále. Proto Mammut spolu s IMFGA podporuje potřebný výcvik horských vůdců v Peru a v Kyrgyzstánu, kde přispívá nejen svým know-how, ale také vybavením.

  • Mammut pro svou textilní výrobu používá organickou bavlnu, která není pěstovaná za pomoci pesticidů, chemických hnojiv ani geneticky modifikovaných semen. Peří, používané ve výrobě pochází z etického chovu zvířat certifikovaného licencí Responsible Down Standard (RDS). Do roku 2022 chce Mammut obměnit veškeré hydroizolační úpravy u textilu za alternativy bez použití PFC

Sortiment:
Bundy (11), Čepice (2), Kalhoty (6), Rukavice (2), Batohy (17), Lavinové vybavení (21)