Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Freeride.cz » Buyers' Guide » Pieps

Země původu: Rakousko

Rok založení: 1972

Český web Pieps: www.pips.cz/

Web Pieps: www.pieps.com/en

Firma zabývající se bezpečnostním lavinovým vybavením Pieps GmbH se nachází v jižním Štýrsku, je vybavena nejmodernějšími technologiemi a je známá svým inovativním designem. Všechny výrobky splňují, často překračují, požadavky norem a jsou tak ideálními pomocníky pro zodpovědné lyžaře, skialpinisty, horolezce a ostatní navštěvníky hor.

Vyhodnocení počasí, sněhových podmínek, sněhové stability, směru větrů, sklonu svahu by měl znát každý, kdo se pohybuje v lavinových terénech. Ne vždy je však analýza snadná a např. i za vyhlášeného stupně lavinového nebezpečí č.2 se může uvolnit lavina. Pro případ pádu laviny a zasypání osob přinesl "Seidel Elektronik" lavinový vyhledávač Pieps DSP, který nabízí nejvyšší míru bezpečnosti. Čímž se zvyšuje šance na včasné dohledání. Pieps se zabývá vývojem a výrobou lavinových vyhledávačů již od roku 1972. V průběhu let byly klasické analogové vyhledávače přizpůsobeny současnému stavu dostupných technologií. Jednoduchá práce, přesnost a rychlost hledání s digitálním lavinovým vyhledávačem byly hlaní důvody pro přechod z analogových technologií na digitální technologii DSP. Ve spolupráci s "FH Joanneum" v Kapfenberg, Seidel Elektronik vyvinul nový High-Tech vyhledávač - Pieps DSP, který převyšuje veškeré konkurenty na trhu, pokud jde o rozsah a rychlost hledání. Vhodná skladba výrobků, technologický vývoj, který v současné době určuje směr vývoje lavinových pomůcek , ale také odlišný přístup k marketingu dělá v posledních letech Pieps nejprodávanější značkou v lavinové výbavě.

Mladý team Pieps klade důraz na spojení špičkových technologií a jednoduchosti použití. Do vývoje je také zapojen team horských vůdců UIAGM, který spojuje techniku s praxí. Českou a Slovenskou republiku zastupuje v tomto teamu Janek Bednařík. Díky technické převaze, pěknému designu a marketingové strategii bývají produkty Pieps na konci zimní sezony často vyprodány.

Vedle technologicky nejvyspělejšího levinového vyhledávače Pieps DSP nabízí Pieps doplňkové produkty, jako jsou Alu lavinové sondy, karbonové lavinové sondy, elektronické sondy, lopaty, sklonoměr, nebo třeba bivakovací vaky, ze kterých je snadné vytvořit nouzové transportní saně. Navzdory již stávající široké nabídce produktů a technologickému náskoku Pieps dále pracuje na vývoji nových produktů a vylepšením stávajících.

Sortiment:
Batohy (12), Jiné (4), Lavinové vybavení (17)