Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Freeride.cz » Buyers' Guide » Gnu Snowboards

Země původu: USA

Rok založení: 1977

Mezinárodní team Gnu Snowboards:

Český web Gnu Snowboards: www.gnu.com

Web Gnu Snowboards: www.gnu.com

Mervin mfg. založili v roce 1977 dva snowboardisté Mike Olson a Pete Saari. V dnešní době, kdy většina firem přesunula svou produkci do Číny nebo mimo americké pobřeží, Mervin zůstává nejdéle fungující a zároveň klíčovou fabrikou na výrobu snowboardu v USA,a zároveň představuje přímočarou spojnici mezi ježděním a produkcí. Základnou se stala fabrika v Seatlu, nacházející se blízko Kanadských hranic a začala produkci snowboardů Lib Technologies, Gnu a vázání Bent Metal.

Již od začátku byl Mervin vedený výhradně pod taktovkou snowboarderů a také zaměstnává jen lidi, kteří mají chuť jezdit a neustále jít dopředu. Už od svého vzniku se team robotů zasloužil o mnoho důležitých inovací ve vývoji snowboardingu. V poslední době se o revoluci v snowboardingu postarala experimentální divize Lib Tech a to objevením tzv. Křivé hrany, aneb MagneTraction. Tato technologie přinesla lepší stabilitu hrany, čímž se stává ježdění na zledovatělém povrchu stejně zábavné a pohodlné jako v prašanu. Následně byla objevená zcela nová konstrukce snowboardu, která nahradila pružení ve středu desky tzv. camber za opačné prohnutí, tzv. "rocker". Vycházejíc z hesla "Snowboard nejsou lyže" dali inženýři z Mervinu sbohem éře založené na lyžařské geometrii a zahájili novou éru založenou na skutečné snowboardové geometrii a prohlašují SkateBanana je budoucnost!

Tento rok přináší na trh další novinku a tou je C2 Power Banana, která Vám vyrazí dech.

Na grafickém zpracování se podílí světový Top jezdci jako Jamie Lynn, Danny Kass, Travis Rice, Barrett Christy, kteří jsou jádrem světového týmu, spolu s s Martinem Černíkem.

Mervin také patří mezi přední značky, kterým záleží na životním prostředí, vždyť zdravý život by měla být nejvyšší priorita každého skatera či snowboardisty. Proto se ve výrobě používá dřevo z rychlo obnovitelných zdrojů, místo syntetických barev se používají barvy a laky na vodní bázi a ropný sklolaminát se nahradil bioplastem vyrobený z fazolí!

Sortiment:
Snowboardy (102), Vázání (19)