Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Freeride.cz » Buyers' Guide » Santa Cruz

Země původu: USA

Rok založení: 1973

Český team Santa Cruz:
Jan Hůrka, Pavel Cink

Mezinárodní team Santa Cruz:
Jan Hůrka, Samuel Christensson, Ziga Rakovec, Ruben Verges, Greg Frayo, Devid De Palma, Dadino Colturi, Andrew Droid Steward, Steef van der Meer, Chris Roach

Český web Santa Cruz: www.snowbitch.cz

Web Santa Cruz: www.santacruzsnowboards.com

Na začátku sedmdesátých let, založili společnost dva přátelé Rich Novak a Jay Shuirman v jedné z jejich garáží ve městě Santa Cruz v Kalifornii. Snem těchto dvou surfařů bylo vytváření skate produktů. Pro realizaci těchto snů, založili v roce 1973 společnost NHS Santa Cruz Skateboards, která vyvíjí a prodává skateboardové produkty.

V roce 1975 začal pro společnost NHS pracovat designér Jim Phillips. Jeho hlavním cílem, bylo vytvořit skateboardové designy, které by mohly konkurovat rozvinutému surfařskému průmyslu. Tento cíl Jim Phillips naplnil záhy po té, co ho oslovil s žádostí o design svého PROmodelu tehdejší profi rider Rob Roskopp. Díky následné popularitě tohoto designu, byl Jim požádán, aby své grafické dovednosti u Santa Cruz Skateboards dále rozvíjel. Od té doby, Jim pracoval dnem i nocí na svých převážně temných, divokých komiksových designech. Jednoho dne ho od kreslení návrhů tak bolela ruka, že se rozhodl tuto bolest ztvárnit v designu a vznikl návrh dnes již legendární křičící ruky (Screaming Hand). Tento návrh patří k jeho nejúspěšnějším a stále je dodnes aktivně používán.

Značka Santa Cruz je známá především díky svým osobitým designům. V dnešní době je Jimův syn Jimbo Phillips jedním z hlavních grafiků u Santa Cruz.

Společnost Santa Cruz také začala produkovat snowboardové vybavení, ale v zásadě zůstala u kořenů osvědčené grafiky starých oldschool skateboardů.

Sortiment:
Snowboardy (105)