Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Freeride.cz » Buyers' Guide » Mill

Země původu: Česká Republika

Rok založení: 1992

Český team Mill:
Libor Veselý, Vašek Jirsák, Jakub Smyček

Český web Mill: www.mill.cz

Web Mill: www.mill.cz

Vznikli jsme v roce 1992 a naším cílem je vyrábět kvalitní oblečení pro snowboarding a jemu podobné aktivity. Od začátku klademe vysoké požadavky na kvalitu našich výrobků, což se odráží v jejich stále větší oblibě mezi zkušenými jezdci a lidmi, kteří neberou snowboarding jako módní doplněk, ale jako životní styl. Na návrhu a testování oblečení se podílí i firemní jezdci, kterým touto cestou chceme poděkovat. Do MILL teamu si nevybíráme hvězdy snb parků, ale zkušené freeridery, které sice neuvidíš v reportážích ze závodů, ale na horách se s nimi rozhodně neztratíš.

Funkčnost MILL oblečení je základní požadavek, který upřednostňujeme při návrhu nové kolekce. Proto používáme už devátou sezónu skvělou japonskou membránu GELANOTS XP s excelentními parametry nepromokavosti a prodyšnosti, které se za dobu spolupráce s našimi precizními japonskými partnery stále zlepšují. Dnes lze u různých výrobců snb oblečení nalézt nejrůznější udávané technické parametry, ale málokdy se dozvíš, z jakého materiálu je bunda ve skutečnosti vyrobena. Většinou má výrobce svůj vlastní název pro materiál, takže nikde nenajdeš srovnání s ostatními a vlastně ani nevíš, co opravdu kupuješ. U nás tomu tak není, ale nejlepší názor si uděláš, když se potkáš s někým, kdo už bundu MILL měl, a dokáže ocenit výhody GELANOTSu oproti jiným „no name“ materiálům.

Ruku v ruce s kvalitou membrány jde i dílenské zpracování oblečení, proto vyrábíme v České republice. Celý výrobní proces je pečlivě kontrolován, což je ostatně i požadavek ze strany výrobce GELANOTSu. Díky tomu Ti dokážeme nabídnout pozáruční opravu našeho oblečení a vycházíme zákazníkům vstříc i v jejich nestandardních požadavcích.

Pro letošní kolekci jsme použili zajímavou kresbu a strukturu tkaní vrchních materiálů, například povrch Denim, který se podobá šedé riflovině, ovšem riflovině s technickými parametry GELANOTSu! Nových materiálů je víc a fotky vše neřeknou, takže nejlíp vše poznáš až na vlastní oči. Také je rozšířená nejvyšší série B-52 o bundu Backer a jsme jenom rádi, že nejvyšší modely z naší kolekce jsou i nejprodávanější. Nové jsou i kalhoty Worker, bylo by škoda nevyužít nádherné kresby Denimu a neudělat snb kalhoty podobné klasickým riflím.

O směřování naší firmy k funkčnosti napovídá i to, že všechny bundy i kalhoty mají podlepené švy, pás proti sněhu, rukavičky a spousty jiných „vychytávek“. Dalo by se říct, že začínáme s úrovní zpracování u levnějších modelů tam, kde mnozí ostatní končí. Teď už si v klidu prohlédni katalog a doufáme, že se Ti bude nová kolekce líbit.

Sortiment:
Bundy (71), Kalhoty (29)