Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Freeride.cz » Buyers' Guide » CoreUpt

Země původu: Francie

Rok založení: 2008

Český team CoreUpt:
Hozna „Koleso“ Kolísko, Petr „Křivas“ Křivánek, Fanda „Fandis“ Jetmar

Mezinárodní team CoreUpt:
Candide Thovex (FR), JF Houle (CAN), Justin Dorey (CAN), Guerlain Chicherit (FR), Ben Valentin (FR), Richard Permin (FR), Dale Talkington (US), Julien Lange (FR), Adrien Coirier (FR), Flo Bastien (FR), Andri Ambuhl (CH)

Český web CoreUpt: spdistro.cz/

Web CoreUpt: www.coreupt.com

CoreUPT je francouzská coreová freeski značka.

Před sezónou 2008/2009 začala velká jména freeskiingu opouštět své tehdejší týmy a mířila do nově založené značky CoreUpt. Candide Thovex opustil Rossignol, TJ Schiller Armada skis, Colby West Volkl a Rich Permin přešel z Fischer teamu. Celou tuto šokující situaci měl na svědomí "blonďatý andílek", extrémní freerider a jedno z největších jmen lyžařského světa, Guerlain Chicherit ( „Chtěl jsem prostě založit vlastní značku lyží" G.Ch.) Od té doby se tým trochu pozměnil, odchod TJ a Colbyho a příchod Justina Doreye a JF Houla, medailistů z Winter X Games.


CoreUpt není ani tak společnost, je to spíš rodina, klan. Pojítkem všech členů je jejich vášeň pro hluboký powder nebo freestyle sessions. Zároveň se nikdo neznepokojuje tím, kdo z nich je nejlepší. Nejdůležitější je naopak vzájemná podpora a sdílení zkušeností a zážitků z cest za sněhem po různých koutech světa. Nebo zapálené diskuse o právě připravovaných modelech.

Každý z riderů má vlastní model, na kterém se podílí nejen grafickým návrhem, ale i konstrukčním zpracováním. CoreUpt tak vyrábějí freeride, freestyle a backcountry lyže, které společně vymýšlejí a navrhují sami rideři. „Freeskiers for freeskiers" To je to, na co jsou v CoreUpt nejvíc hrdí!

Mimochodem, CoreUpt je pravidelně hlavním partnerem evropských Winter X-Games, které se konají v domácím prostředí CoreUpt, ve francouzském Tignes.

Sortiment:
Bundy (6), Čepice (2), Kalhoty (4), Lyže (47), Trika (8), Šátky (3)