Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Freeride.cz » Buyers' Guide » Bataleon

Země původu: Norsko

Rok založení: 1998

Český team Bataleon:
Lukáš Tomšů, Dušan Bizík, Roman Röth, Honza "Šmoula" Havlíček, Martin Švidernoch, Petr Bulušek + friends

Mezinárodní team Bataleon:
Gulli Gudmundsson, Ethan Morgan, Brendan Keenan, Kyle Lopicollo, DBK, Willey Tesseo, Ben Rice, Jaeger Bailey a mnoho dalších

Český web Bataleon: www.bataleon.cz

Web Bataleon: www.bataleon.com

Nemáme rádi lidi co říkají: “my vám to říkali”.

Ale my vždycky říkali: “OUR BOARDS ARE NOT FLAT” z jasného důvodu. Dnes, víc než kdy jindy, jezdci po celém světě prohlašují Triple Base Technologii za to nejlepší co se snowboardingu stalo za dlouhá léta. My tomu věřili již od prvního dne. A právě proto byly a jsou všechny snowboardy Bataleon vyrobeny s Triple Base Technologií, která přináší prknu unikátní dynamiku, již od prvního dne. Věřili jsme tomu, jelikož každý v naší firmě zjistil, že to funguje hned po první jízdě. Všichni vidíme ten potenciál, všichni vidíme budoucnost snowboardingu. Od prvního dne jsme přinášeli tuto vizi do snowboardového světa. Samozřejmě, jako u každé nové technologie, se zpočátku TBT potkávala se zdravým skepticismem. Častokrát jsme slyšeli: „co je to za týpky s těmi podivnými prkny“?

Ale po několika zimách víc a víc „haterů“ se změnilo v „milovníky“ a víc a víc jezdců začalo naše divně tvarovaná prkna brát vážně. Monstrům snowboardového průmyslu to zabralo ještě několik dalších let než to pochopily. Ale tohle není nijak zvláštní, jelikož novinky musí urazit svoji dlouhou cestu od vás riderů přes vrstvy a vrstvy managementu a všechny druhy politických a dalších sraček, které jsou aktuálně součástí velkých snowboardových firem. Ale nakonec tato novinka prošla skrz: Plochá prkna jsou zastaralá, zvláštně tvarovaná prkna je to, kam to směřuje!

Takže v dnešní době má většina firem nějaký druh svého divného shapu ve svých kolekcích. My si myslíme, že je to super! Po příliš dlouhou dobu nám byla servírována pouze nudná plochá prkna, když jsme měli možnost jezdit na daleko zajímavějších věcech. A některá z těchto prken dokonce mají smysl pro určité specifické styly ježdění. Ale chtěli bychom vám zde říct, že Bataleon prkna jsou daleko víc než jen zvláštní. Pečlivě sledujeme většinu z těch takzvaných „nových vynálezů“ a rozpoznali jsme spoustu znovu vytažených starých návrhů, pouze oblečených do nových šatů a dokonce jsme viděli i některé z našich vlastních ranných nákresů či myšlenek, které jsme už před dlouhou dobou vyzkoušeli a zavrhli. Můžeme s klidem říct, že žádný typ jiné „nové“ technologie nebo tvaru, který je aktuálně na trhu, není schopný být lepší než TBT. Samozřejmě můžou být na trhu některé nápady, které mohou být přínosnější pro konkrétní typ ježdění než ježdění na plochém prkně, ale proč se na to nepodívat trochu všeobecněji: Proč si vybrat prkno, které je lepší než ploché prkno pouze v 1 aspektu, když můžete mít prkno, které je lepší než ploché prkno ve více něž 15 aspektech? Samozřejmě, plochá prkna jsou pořád zábavná (i my všichni jsme jezdili na plochých prknech), a zvláštní technologie jsou cool, ale TBT není jen o tom, že je zvláštní. Ona opravdu funguje a funguje lépe pro každý druh ježdění než cokoliv aktuálně dostupného na trhu. Ale proč věřit nám nebo komukoliv kdo se snaží vám prodat něco právě na základě takovéto odlišnosti?

Znovu Vám ale říkáme, že jsme přesvědčeni o tom, že TBT je budoucností snowboardingu. Nyní je tu TBT již po více než jen pár let. Takže pokud jste ji ještě nezkusili, je na čase to udělat. No a nebojte se když po pár jízdách skončíte zamilovaní do TBT prkna. Slibujeme vám, že nebudeme říkat: „my vám to říkali...“.

Firma Bataleon snowboards je hi - end značkou snowboardů pocházející z Norska. Co dělá snowboardy Bataleon vyjímečnými, je jejich konstrukce na základě patentované Triple Base Technologie (TBT), kterou mají všechna Bataleon prkna. Triple Base prkno je ploché mezi vázáními a podél středu směrem ke špičce a patce. Podél hran špičkové a patkové sekce je jádro zvednuto od 0 do maximálně 3,5 stupňů. Největší úhel je samozřejmě tam, kde je špička a patka nejširší. V tomto případě má hrana při jízdě rovně (kdy je to nejméně potřeba) pouze 40% kontakt s povrchem a při zatáčení a řezání oblouků (kdy je to nejvíc potřeba) má plný kontakt. TBT však nabízí mnohem víc než jen tohle... lepší odraz při skoku a větší airy, pohodlné buttery, rychlejší jízdu po vrstevnici, méně zachytávání hran a další.., pokud se o TBT chceš dozvědět více, navštiv www.bataleon.cz.

YEAH FOR IT!

Sortiment:
Snowboardy (61)