Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers' Guide

English

O´Neill

Freeride.cz » Buyers' Guide » O´Neill

Země původu: USA

Rok založení: 1952

Český team O´Neill:
Viktor Brůžek (snb), Dan Hanka, Riči Skála (ski)...Tomáš Malina, Dominik Kovařík (windsurf)

Mezinárodní team O´Neill:
Janne Korpi, Jeremy Jones, Seb Toutant, Stefan Gimpl, Friederik Evensen, Bibi Pekarek,Caroline Belliard (snb)...Ane Enderud, Arnaud Rougier, Jeremie Heitz, Loris Falquet, Xavier Gehring, Virginie Faivre (ski)...Kevin Langeree, Mark Shinn, Leander Vyvey (kite)...CyrilCornaro, Duncan Zuur, Marc Kroon, Nils Kroon, Jorge Gyll, Justine Charriere (wake)...Jordy Smith, Boby Martinez, Cory Lopez, Amandine Sanchez, Malia Manue, John John Florence, Timmy Reyes, Mark Mathews (surf)...Francisco Goya (windsurf)

Web O´Neill: www.oneilleurope.com

O'Neill, původně surfová značka, byla založena v roce 1952, kdy mladý nadšenec jménem Jack O´Neill vložil svou nekonečnou vášeň pro surfing, do vývoje oblečení, které umožní přemoci mořské živly. Jako první na světě vynalezl neoprenovou vestu a tím našel cestu, jak prodloužit své surfařské zážitky v chladném moři jižní Kalifornie. Zanedlouho poté otevřel v garáži svého domu v Santa Cruz v Kalifornii svůj první obchod.

Přestože se od těchto skromných začátků mnoho věcí změnilo, Jackovu původní vizi - produkci funkčních a inovativních výrobků pro boardové aktivity- nalezneme ve všem, co tato firma dělá. Základní vize značky O´Neill - neustálá inovace produktů, střihů a technologií jde ruku v ruce s vývojem samotných akčních sportů. Touha po inovacích posouvá O´Neill neustále kupředu. Vývoj prvního surfařského neoprenového obleku, vynalezení řemínku pro uchycení surfu (tzv. board leash), uvedení prvních bezešvých boardových šortek na světě či průkopnické spojení elektroniky se sportovním oblečením (O´Neill H-Division) je toho živým důkazem.

Dnes je O´Neill značkou s celosvětovou působností. S ohledem na bohatou padesátiletou historii a odkazem na surfovou a snowboardovou kulturu se bude O´Neill vždy snažit posilovat svou pozici jedné z vedoucích boardových značek na světě.

Centrála značky O´Neill sídlí ve Warmondu v Holandsku. Od roku 2007 je součástí holdingu Logo International, B.V.

Sortiment:
Bundy (30), Čepice (5), Kalhoty (17), Rukavice (2), Batohy (2), Funkční prádlo (2), Fleece (12), Cestovní tašky (1), Jiné (5), Trika (10), Mikiny (12), Košile (1), Pásky (1)