Hlavní sekce

Mill

Freeride.cz » Buyers guide » Mill

Země původu: Česká Republika

Rok založení: 1992

Český team Mill:
Venca Jirsák, Libor Veselý, Jakub Smyček

Český web Mill: www.mill.cz

Web Mill: www.mill.cz

Jsme malá firma, která vznikla v roce 1992, takže letošní sezóna je jubilejní patnáctá. Nejsme žádnými nováčky a všechno, co děláme, je testované a schvalované firemními jezdci. V našem teamu se chceme zaměřit převážně na freeriding, protože kde jinde by se měly otestovat nové výrobky, než v náročných horských podmínkách. Samozřejmě, že bereme v úvahu taky módní trendy ve snowboardingu, který se stal za ta léta mainstreamovou záležitostí. Na jednu stranu sice ztratil na své původní vyjímečnosti, na druhou stranu ale masivní rozvoj otevřel dříve netušené možnosti.

Jak jsme výše uvedli, naším cílem je kvalitní oblečení, které nejenom respektuje potřeby snowboardingu, ale zejména bude na nejvyšší možné hranici v technických parametrech. Tomu odpovídá i výběr materiálu, ze kterého šijeme naše modely. Již delší dobu používáme japonskou laminovanou membránu GelanotsXP, výrobek koncernu Toyota Tsusho. Jde o membránu s excelentními parametry nepromokavosti a prodyšnosti. V neposlední řadě se jedná o značkový materiál, o kterém si můžeš vše zjistit. Nechceme používat přejmenované „no name" materiály pochybné kvality a schovávat se za vymyšlené parametry, jak se bohužel stále častěji děje. Kdo nás zná delší dobu a zkusil naše oblečení, jistě ví, proč používáme Gelanots.

Vyrábíme v České republice a díky tomu nabízíme i pozáruční opravy. Vždy se snažíme zákazníkům vyjít vstříc, takže se Ti nestane, že neopravíme třeba bundu roztrženou o strom či zábradlí.

Pro letošní sezónu jsme nachystali několik novinek, z nichž nejvýraznější je použití vrchní tkaniny s odlišnou strukturou tkaní, než bylo doposud. Víc se dozvíš v sekci o materiálech, ale unikátní na nich je to, že se jedná o tkané a nikoliv potištěné látky, což se projeví na odolnosti a hloubce kresby. Taky jsme změnili značku zipů, zvolili jsme jestě vyšší třídu, než doposud. Ostatně nejsme sami, kdo RIRI zipy začal používat pro jejich kvalitu a jsme rádi, že tuto značku vybrala i nejprestižnější a nejstarší snb firma.

Malé změny nastaly taky v rozvrstvení modelů v sériích. Přidali jsme do B-29 dámskou bundu Sakura, naopak zrušili v B-17 modely Butterfly a Trip. Podle zkušeností prodejců většina zákazníků naší značky vyžaduje víc technické modely, než klasickou módní produkci. Tomu napovídá i třeba zdánlivě nepatrný detail, že všechny naše bundy mají pás proti sněhu nebo podlepené švy.

Nebudeme Tě už déle zdržovat, prostuduj si naši nabídku a pokud budeš mít nějaké nejasnosti, v klidu se na nás obrať s dotazem.

Doufáme, že letošní zima - i přes postupující globální oteplení, kterému někteří z našich politiků nevěří - nebude tak zoufalá, jako zima předešlá. Přejeme hodně krásného prašanu!

Sortiment:
Bundy (10), Čepice (13), Kalhoty (5)

Ukázka produktů