Freeride.cz

Hlavní sekce

Země původu: USA

Rok založení: 1992

Český web Ride: shop.snowboardel.cz

Web Ride: www.ridesnowboards.com


Snowboardová značka Ride vznikla v roce 1992 v americkém Redmondu. Původní myšlenka zakladatelů značky byla vytvořit snowboardovou značku „pro lidi“ postavenou na technických inovacích a moderních technologiích a zároveň si tak splnit svůj sen. Díky spolupráci se špičkovými ridery se skromná produktová řada 4 modelů prken během několika prvních let dramaticky rozrostla a Ride měl své místo na slunci jisté.

Necelé dva roky po založení značky přišla potřeba začít vyrábět i kvalitní outerwear a streetwear, kterého v té době příliš nebylo. Tak se zrodila značka Cappel, která dodnes existuje v rámci Ride kolekce jakožto sekce inspirovaná netradičními módními trendy.

V roce 1995 se Ride přestěhoval do Prestonu a podle nového sídla také nazval původní řadu vázání, která tam začal vyrábět. Nedlouho poté se, zřejmě i díky kontroverzním sloganům na účet plastových vázání, Ride stal leaderem na trhu hliníkových vázání. Reklamní slogany: „Plast je na vibrátory.“ nebo „Všechno čemu věříš – zbraně, letadla a pivní plechovky – se vyrábí z hliníku.“, si svého času skutečně nebraly servítky, ale přitom zdůrazňovaly přednosti aluminiových vázání – lehkost a výrazně vyšší odolnost oproti plastovým vázáním.

Ještě ten samý rok doplnil Ride svou produktovou řadu i o vlastní snowboardové boty. Tím odpadla starost s tím, aby boty jiných značek pasovaly do vázaní rozdílných značek. Díky dobrým designům, lehké konstrukci a technickým inovacím, které dnes zahrnují například samotvarovací pěnu vnitřní boty, BOA systém a další, se Ride boty brzy dočkaly stejné popularity jako vázání a prkna. Už skoro deset let si tak můžete od Ride Snowboards koupit celý snowboardový komplet.

Ride Snowboards vždycky stál a dodnes stojí v čele technologického vývoje snowboardů. Počínaje drobnými vylepšeními až po experimenty s tvarem prken. Hrany Ride prken například obsahují o 50% více materiálu a jsou tak odolnější vůči vytržení, karbonové pásky Carbon Array zlepšují přenášení váhy a prodlužují efektivní hranu a mnohé další pro dobrou jízdu velice významné drobnosti. Ride také pracuje s teplotou u některých designů a díky Thermal Construction Technology bude vaše prkno měnit barvu podle venkovní teploty.

O Ride Snowboards by se dalo mluvit ještě hodně dlouho – jaké ridery sponzorují, jaké akce podporují, jaká videa natočili atd atd. Důležité je ale odnést si to, že se jedná o značku založenou snowboardisty, která staví na nejlepších technologiích. Najdete u ní výborné prkno pro naprosto jakýkoli styl jízdy – ať už jezdíte v parku, freeride, sjezdovky nebo cokoli mezi tím, můžete si být jisti, že s výbavou od Ride budete mít výborně ovladatelné prkno, pevné vázání s doživotní zárukou na hliníkový baseplate, lehké a pohodlné boty a skvěle střižený a padnoucí outerwear s vysokým sloupcem. To všechno můžete doplnit ještě termoprádlem, rukavicemi, helmou, batohem…. Je toho prostě moc! RIDE, RIDE, RIDE, RIDE…!!!!

Sortiment:
Snowboardy (119), Vázání (18), Boty (19)